WONEN IN EEN VOORMALIG KLOOSTER

In Vasse werd in 1931 nabij de dorpskerk een klooster gebouwd met de naam Sancta Maria en een aangrenzende school. Er woonden achttien zusters van de Zusters Dochters van Onze Lieve Vrouw uit Nijmegen.
De zusters waren voornamelijk werkzaam in het onderwijs aan kleuters en meisjes. De nonnen hebben ruim 40 jaar het klooster bewoond, tot in 1974. Aan de voorgevel hangt een beeld van de beroemde kunstenaar Mari Andriessen, die ook de Dokwerker in Amsterdam gemaakt heeft. Dit beeld, dat de grondlegster van de kloosterorde Jeanne de Lestonac verbeeldt, is in 2014 gerestaureerd. Henk en Miny Arends hebben het nonnenklooster verbouwd tot hotel en restaurant met 26 kamers. In 2001 is het pand verkocht aan René Meijer en Judith Budde, zij hebben het pand gebruikt als conferentieen opleidingscentrum. Tevens werd toen de naam “De Mosbeek’ veranderd in ‘Het Balkon’.

balkon

plattegrond 

ANNO 2019 HET WOONCOMPLEX

Anno 2019 gaan wij, Bouwbedrijf Scholte op Reimer uit Vasse, ‘Het Klooster transformeren naar in totaal 11 wooneenheden. Omdat het een karakteristiek pand betreft hebben wij besloten om de uitstraling van het gebouw zoveel mogelijk in stand te houden op enkele kleine aanpassingen. Besloten is om het wooncomplex ‘Het Klooster’ te noemen. De elf wooneenheden zullen bestaan uit:
• 1 Eindwoning
• 3 Tussenwoningen
• 7 appartementen
De appartementen op de 1e verdieping zullen bereikbaar zijn doormiddel van een trap en lift.

DE TUINEN

Het gebouw heeft een prachtige tuin aan de achterzijde. Deze zal gedeeltelijk beschikbaar worden voor gezamenlijk gebruik. Daarnaast heeft elke wooneenheid op de begane grond een eigen tuin. De onderlinge scheidingen tussen de tuinen worden gerealiseerd door houten schuttingen en beuken hagen. Tevens wordt bij elke wooneenheid een terras gerealiseerd. Aan de achterzijde zullen 10 buitenbergingen worden gerealiseerd. Elke wooneenheid heeft daarnaast ook een eigen privé parkeerplaats. Tevens worden er nog een aantal vrije parkeerplaatsen gerealiseerd. Kortom: aan ruimte geen gebrek en plek genoeg!

balkon1

 

MEER INFORMATIE?

Interesse en benieuwd naar prijzen/mogelijkheden?
We helpen u graag.
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel: 0541 - 680797
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel: 0546 - 727 828