Wonen in een voormalig klooster? In Vasse wordt het mogelijk

VASSE- Bouwbedrijf Scholte op Reimer uit Vasse heeft het voormalige klooster in het dorp gekocht. Het pand wordt geschikt gemaakt voor bewoning.

Tom van den Berg Artikel Tubantia 14-09-2019, 09:30

Het voormalige klooster aan de Hooidijk 15 heeft vanaf 2016 te koop gestaan. Scholte op Reimer gaat nu aan de slag met het monumentale gebouw, waarbij de naam wordt gewijzigd in het wooncomplex Het Klooster. Het pand telt straks volgens de plannen van Scholte op Reimer zeven appartementen, drie tussenwoningen en één zogeheten eindwoning. Een eindwoning zit op de hoek van een rij huizen, maar er is naast het huis geen grond beschikbaar.

De appartementen op de eerste verdieping is na oplevering bereikbaar via een trap en lift. Verder beschikt het complex over een tuin. Het bouwbedrijf laat weten dat deze tuin deels beschikbaar is voor gezamenlijk gebruik en deels bestaat uit privégedeeltes. Omdat het een karakteristiek en authentiek pand betreft is besloten om de uitstraling van het gebouw zoveel mogelijk in stand te houden.

De uitstra­ling van dit authentie­ke gebouw wordt zoveel mogelijk in stand gehouden

Voor belangstellenden houdt Scholte op Reimer op woensdagavond 6 november een inloopbijeenkomst in het klooster om kennis te maken met het historische pand. Met de aankoop wil het lokale bouwbedrijf een bijdrage leveren aan de mogelijkheden voor bijvoorbeeld starters om in eigen omgeving een woning te vinden. De beschikbaarheid van (betaalbare) woningen wordt in veel dorpen in de gemeente Tubbergen genoemd als voorwaarde om de leefbaarheid op niveau te houden.  

De PvdA Tubbergen stelde in januari nog voor het voormalige klooster geschikt te maken voor bewoning om zo de vastgelopen woningmarkt in Vasse vlot te trekken. Daarbij wees de partij op de Regeling Binnenstedelijke Herontwikkeling Dinkelland Tubbergen. Deze regeling biedt mogelijkheden om gebouwen die al langer leeg staan of dreigen leeg te komen te herontwikkelen tot bijvoorbeeld woonlocaties.